W dniu 21.11.2022 r odbył się trzeci w tym roku szkolnym wyjazd zawodoznawczy do Kulinarnego Atelier w Szczecinie w ramach projektu Kontrakt Samorządowy „Pyrzyce+”.  Młodzież miała przyjemność gotować z uczestnikiem finałowej czternastki II edycji polskiego MasterChef Panem Leszkiem Wodnickim oraz z Pizzaiolo Napoletano – Melnychuk Konstanti – właściciel Monopoli pizza. Każdy mógł przygotować swoją pizzę od podstaw i zadecydować, czy użyje jednego czy też wielu rodzajów sera, czy woli szynkę, a może salami, pomidorki lub oliwki? Udział w takich warsztatach - to niepowtarzalna okazja, by dowiedzieć się wszystkiego o tej najpopularniejszej włoskiej potrawie. Kuchnia włoska to oczywiście nie tylko pizzaJ Były własnoręcznie wykonane przez naszych uczniów: włoskie bułeczki z czerwonym pesto z suszonych pomidorów, Spaghetti aglio, olio e peperonico i przepyszne lody – Pistacjowe semifredo z włoską bezą.

Koszt udziału w warsztatach i przejazdu został pokryty ze środków projektowych. 

Zapraszamy do śledzenia naszej strony internetowej.

 

A.Huczek

J.Migdalska

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj