WARSZTATY KULINARNE
„EUROPEJSKA KULTURA ŻYWIENIA”
PODSUMOWANIE 2019/2020
22 stycznia 2020r. w ZS nr2 CKU w Pyrzycach odbyło się podsumowanie warsztatów kulinarnych „ Europejska kultura żywienia”. Warsztaty były prowadzone w ramach KS PYRZYCE+. Uczniowie podczas zajęć uczyli się przygotowywać potrawy pochodzące z różnych krajów Europy. Było miło, sympatycznie, pachnąco i smacznie. Próbowaliśmy różności: grecki kotleciki nadziewane fetą, tagiatella w sosie serowym z wędzonym łososiem, pomarańczowy sernik, tort Pavlowa, hiszpańskie ciasteczka, batoniki owsiane, soki wyciskane i inne. Mmmmmm!!! Na samą myśl ślinka kapie. Tak było. Na koniec chcieliśmy się pochwalić przed całą szkoła czego nauczyliśmy się i w tym tez celu zorganizowaliśmy degustację tych potraw. Po reakcji uczniów można było zaobserwować , że wszystko smakowało ponieważ w szybkim tempie poznikało ze stolików.
Jako prowadzące zajęcia chciałybyśmy bardzo podziękować wszystkim uczestnikom warsztatów. To dzięki Wam zajęcia były przyjemne. Mamy nadzieję, że dzięki tym zajęciom mogliście poznać smaki, zapachy Europy. Pamiętajcie , że młodość i ciekawość życia daje wiele możliwości. Korzystajcie z tego. Dziękujemy. Dziękujemy również pani Katarzynie Juda - koordynatorowi projektu oraz pani p.o. dyrektor ZS CKU w Pyrzycach pani Ewie Cywińskiej za wsparcie i pomoc w realizacji warsztatów.
DZIĘKUJEMY!!!
JUSTYNA MIGDALSKAILONA PUZEREWSKA