WARSZTATY KULINARNE

„EUROPEJSKA KULTURA ŻYWIENIA”

PODSUMOWANIE 2019/2020

 

22 stycznia 2020r. w ZS nr2 CKU w Pyrzycach odbyło się podsumowanie warsztatów kulinarnych „ Europejska kultura żywienia”. Warsztaty były prowadzone w ramach KS PYRZYCE+. Uczniowie podczas zajęć uczyli się przygotowywać potrawy pochodzące z różnych krajów Europy. Było miło, sympatycznie, pachnąco i smacznie. Próbowaliśmy różności: grecki kotleciki nadziewane fetą, tagiatella w sosie serowym z wędzonym łososiem, pomarańczowy sernik, tort Pavlowa, hiszpańskie ciasteczka, batoniki owsiane, soki wyciskane i inne. Mmmmmm!!! Na samą myśl ślinka kapie. Tak było. Na koniec chcieliśmy się pochwalić przed całą szkoła czego nauczyliśmy się i w tym tez celu zorganizowaliśmy degustację tych potraw. Po reakcji uczniów można było zaobserwować , że wszystko smakowało ponieważ w szybkim tempie poznikało ze stolików.

Jako prowadzące zajęcia chciałybyśmy bardzo podziękować wszystkim uczestnikom warsztatów. To dzięki Wam zajęcia były przyjemne. Mamy nadzieję, że dzięki tym zajęciom mogliście poznać smaki, zapachy Europy. Pamiętajcie , że młodość i ciekawość życia daje wiele możliwości. Korzystajcie z tego. Dziękujemy. Dziękujemy również pani Katarzynie Juda - koordynatorowi projektu oraz pani p.o. dyrektor ZS CKU w Pyrzycach pani Ewie Cywińskiej za wsparcie i pomoc w realizacji warsztatów.

DZIĘKUJEMY!!!

JUSTYNA MIGDALSKA
ILONA PUZEREWSKA

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13Zdjęcie 14Zdjęcie 15Zdjęcie 16Zdjęcie 17Zdjęcie 18Zdjęcie 19Zdjęcie 20Zdjęcie 21Zdjęcie 22Zdjęcie 23Zdjęcie 24Zdjęcie 25Zdjęcie 26Zdjęcie 27Zdjęcie 28Zdjęcie 29Zdjęcie 30Zdjęcie 31Zdjęcie 32Zdjęcie 33Zdjęcie 34Zdjęcie 35Zdjęcie 36Zdjęcie 37Zdjęcie 38Zdjęcie 39

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj