PODSUMOWANIE UMIEJĘTNOŚCI KULINARNYCH ZDOBYTYCH PODCZAS WARSZTATÓW

„EUROPEJSKA KULTURA ŻYWIENIA”

28 listopada 2022r. w ZS Nr 2 CKU w Pyrzycach zakończyły się  warsztaty kulinarnych „ Europejska kultura żywienia”. Warsztaty były prowadzone w ramach KS PYRZYCE+. Uczniowie podczas zajęć uczyli się przygotowywać potrawy pochodzące z różnych krajów Europy. Było miło, sympatycznie, pachnąco i smacznie. Próbowaliśmy różności: tarte z kremem chałwowym , placki węgierskie, chlebki pita pachnące chlebki staropolskie z kabanosami czy pierożki- empanady z salsą bazyliową. Mmmmmm!!! Na samą myśl ślinka kapie. Tak było. Po reakcji uczniów można było zaobserwować , że wszystko smakowało ponieważ w szybkim tempie znikały przygotowane potrawy. Myślimy również , że był to sympatycznie spędzony czas na luźnym gotowaniu.

Jako prowadzące zajęcia chciałybyśmy bardzo podziękować wszystkim uczestnikom warsztatów. To dzięki Wam zajęcia były przyjemne. Mamy nadzieję, że dzięki tym zajęciom mogliście poznać smaki, zapachy Europy. Pamiętajcie , że młodość i ciekawość życia daje wiele możliwości. Korzystajcie z tego. Dziękujemy.

Dziękujemy również pani Katarzynie Juda - koordynatorowi projektu oraz pani wicedyrektor ZS CKU w Pyrzycach pani Ewie Cywińskiej za wsparcie i pomoc w realizacji warsztatów.

DZIĘKUJEMY!!!

JUSTYNA MIGDALSKA

ILONA PUZEREWSKA

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13Zdjęcie 14Zdjęcie 15Zdjęcie 16Zdjęcie 17

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj