Uczniowie z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przystąpili do praktycznych egzaminów próbnych w ramach projektu „Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”

Zdający mieli do wykonania dwa zestawy potraw:

  1. Duszone warzywa z makaronem i jajami poszetowymi, kisiel z czarnej porzeczki;
  2. Naleśniki z twarogiem i szpinakiem, sos pomidorowy, surówka z ogórka.

Celem egzaminu było korygowanie błędów, doskonalenie umiejętności praktycznych oraz wczucie się w atmosferę egzaminu.

Egzamin przygotowali i przeprowadzili nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.

W związku z panującą sytuacją epidemiczną na zajęciach przestrzegane były wszelkie normy sanitarne (DDM).

Wszystkim zdającym życzymy powodzenia w przyszłym roku na egzaminie właściwym.

A. Huczek
A. Masternak

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj