WIELKA DEGUSTACJA POTRAW EUROPEJSKICH W ZS CKU W PYRZYCACH
PODSUMOWANIE WARSZTATÓW KULINARNYCH
EUROPEJSKA KULTURA ŻYWIENIA
27 i 28 lutego 2019r. w ZS Nr 2 CKU w Pyrzycach odbyło się podsumowanie warsztatów kulinarnych „ Europejska kultura żywienia”. Warsztaty były prowadzone w ramach KS PYRZYCE+. Uczniowie podczas zajęć uczyli się przygotowywać potrawy pochodzące z różnych krajów Europy. Było miło, sympatycznie, pachnąco i smacznie. Próbowaliśmy różności: fondant czekoladowy, chlebki pita, zdrowe soki owocowe, polędwiczki w sosie śliwkowym, paella z owocami morza, przepyszna pianka kokosowa, wyśmienite słońca francuskie, mega tortilla. Mmmmmm!!! I jeszcze zupki, zupki......i wiele więcej. Na samą myśl ślinka kapie. Tak było. Na koniec chcieliśmy się pochwalić przed całą szkoła czego nauczyliśmy się i w tym tez celu zorganizowaliśmy degustację tych potraw. Po reakcji uczniów można było zaobserwować , że wszystko smakowało ponieważ w szybkim tempie poznikało ze stolików. Smakowało również całej Dyrekcji, pracownikom księgowości oraz paniom z obsługi.
Jako prowadzące zajęcia chciałybyśmy bardzo podziękować wszystkim uczestnikom warsztatów. To dzięki Wam zajęcia były przyjemne. Mamy nadzieję, że dzięki tym zajęciom mogliście poznać smaki, zapachy Europy. Pamiętajcie , że młodość i ciekawość życia daje wiele możliwości. Korzystajcie z tego. Dziękujemy.
Dziękujemy również pani Katarzynie Juda- koordynatorowi projektu oraz pani wicedyrektor ZS CKU w Pyrzycach pani Ewie Cywińskiej za wsparcie i pomoc w realizacji warsztatów.
DZIĘKUJEMYJustyna MigdalskaIlona Puzerewska