W czasie szkolenia uczestnicy poznali: wizerunek i zakres obowiązków pracy kelnera; zasady przygotowania sali konsumenckiej (odpowiedni dobór bielizny i zastawy stołowej); techniki nakrywania stołów; techniki  przenoszenia tac i zastawy stołowej;  metody obsługi gościa oraz zasady podawania wina, kawy i herbaty.

W czasie zajęć można było zdobyć nie tylko wiedzę teoretyczną ale także praktyczną. Uczestnicy uczyli się m.in.: w profesjonalny sposób rozkładać nowe i zbierać zużyte obrusy, składać
w różne formy serwety bankietowe, przenosić do trzech talerzy jednocześnie na jednej ręce, sporządzać różne rodzaje kawy.

Kurs zakończył się egzaminem potwierdzającym zakres zdobytej wiedzy przez uczestników, czego potwierdzeniem było otrzymanie odpowiednich certyfikatów. W ramach szkolenia zapewniono obiad i odwozy do miejsca zamieszkania.

Opiekun kursu
Aneta Masternak

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj