„Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego
na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”, nr umowy RPZP.08.09.00-32-K004/16-00.

współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020, w ramach Działania RPZP.08.09.00 Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe oraz uczniów uczestniczących w kształceniu zawodowym i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych Formach kształcenia zawodowego w ramach Kontraktów Samorządowych.

 

EUROPEJSKA KULTURA ŻYWIENIA

 

 

25 LUTEGO 2022 W ZS CKU W PYRZYCACH ZAKOŃCZYŁA SIĘ KOLEJNA EDYCJA „ EUROPEJSKIEJ KULTURY ŻYWIENIA” W RAMCH REALIZOWANEGO PROJEKTU PYRZYCE +. W ZWIĄZKU Z PANUJĄCĄ SYTUACJĄ EPIDEMICZNĄ NA ZAJĘCIACH PRZESTRZEGANE BYŁY WSZELKIE NORMY SAMITARNE( DDM).

UCZNIOWE W GRUPACH 5 OSOBOWYCH BARDZO CHĘTNIE SKORZYSTALI Z MOZLIWOŚCI EUROPEJSKIEGO GOTOWANIA . W RAMACH ZAJĘĆ MIELI MOŻLIWOŚĆ POZNANIA RÓŻNYCH POTRW EUROPEJSKICH, CIEKAWYCH SKŁADNIKÓW, A NIEJEDNOKROTNIE WYKONANIA PO RAZ PIERWSZY JAKIEJŚ POTRAWY.

WYKONANE CIEKAWE I SMACZNE POTRAWY TO: CHŁOPSKI GARNEK Z WĘDZONKĄ, SERNIKI, GULASZ WĘGIERSKI, PIECZONE GRUSZKI Z BEZĄ, CIASTECZKA MIGDAŁOWE, ZAPIEKANY CAMEMBERT, TYRAMISU Z JAGODAMI, RISSOIS- POTRUGALSKIE PIEROŻKI, TURECKIE CHLEBKI PITA NADZIEWANE FARSZEM KEBEBOWYM, TURECKI NAPÓJ – SZERBET, QUICHE, POLEŚNIKI POLSKIE CZY TRADYCYJNA MELONIADA.

DOŁĄCZONE ZDJECIA SAME MÓWIA CZY ZAJĘCIA BYŁY UDANE.

 

BARDZO DZIĘKUJEMY UCZESTNIKOM ZAJĘĆ.

GRUPY BYŁY PRZEFAJNE!!!!!!!!

OPIEKUN: JUSTYNA MIGDALSKA, ILONA PUZEREWSKA

 

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13Zdjęcie 14Zdjęcie 15Zdjęcie 16Zdjęcie 17Zdjęcie 18Zdjęcie 19Zdjęcie 20Zdjęcie 21Zdjęcie 22Zdjęcie 23Zdjęcie 24Zdjęcie 25Zdjęcie 26Zdjęcie 27

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj