W dniach 10.03.2021-24.03.2021 w ZS Nr 2 CKU odbyły się zajęcia „ europejska kultura żywienia” w ramch realizowanego projektu Pyrzyce+. W związku z panującą sytuacją epidemiczną na zajęciach przestrzegane były wszelkie normy sanitarne (ddm).

Uczniowe w grupach 5 osobowych bardzo chętnie skorzystali z mozliwości europejskiego gotowania  . W ramach zajęć mieli możliwość poznania różnych potrw europejskich, ciekawych składników, a niejednokrotnie wykonania po raz pierwszy jakiejś potrawy.

Wykonane ciekawe i smaczne potrawy to: chłopski garnek z wędzonką, serniki, gulasz węgierski, pieczone gruszki z bezą, ciasteczka migdałowe, paella, straciatella, tagiatelle, rissois- potrugalskie pierożki, tureckie chlebki pita nadziewane farszem kebebowym, turecki napój – szerbet, quiche, bigos polski czy tradycyjna zupa grzybowa.

Dołączone zdjecia same mówia czy zajęcia były udane.

Bardzo dziękujemy uczestnikom zajęć.

Grupy były przefajne!!!!!!!!

OPIEKUN: JUSTYNA MIGDALSKA, ILONA PUZEREWSKA

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13Zdjęcie 14Zdjęcie 15Zdjęcie 16Zdjęcie 17Zdjęcie 18Zdjęcie 19Zdjęcie 20Zdjęcie 21Zdjęcie 22Zdjęcie 23Zdjęcie 24Zdjęcie 25Zdjęcie 26Zdjęcie 27Zdjęcie 28Zdjęcie 29

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj