„Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”
W dniu 07 marca 2022r po raz drugi odwiedziliśmy Kulinarne Atelier w Szczecinie, miejsce, które zostało stworzone dla miłośników i pasjonatów gotowania.
20 uczniów z naszej szkoły wzięło udział w warsztatach kulinarnych, które zostały przeprowadzone przez Pana Leszka Wodnickiego, uczestnika finałowej czternastki II edycji polskiego MasterChef oraz gościa specjalnego Konstanti Melnychuk - właściciela Monopoli pizza w Szczecinie.
Tym razem gościła kuchnia włoska. Była pizza neapolitańska, włoskie bułeczki z czerwonym pesto z suszonych pomidorów, spaghetti à la carbonara z panzettą i parmezanem przepyszne Tiramisu.
Koszt warsztatów i przejazdu został pokryty ze środków projektu „Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”.
Kolejny wyjazd zaprowadzi nas do…………, już niedługo. Zapraszamy do śledzenia naszej strony internetowej.
Aleksandra Huczek
Justyna Migdalska