W dniach od 20 do 21 kwietnia br. Uczniowie z  naszej szkoły wraz z nauczycielami –panią Aleksandrą Huczek i panią  Iloną Puzerewską , uczestniczyli w wycieczce do Warszawy na warsztaty kulinarne w ramach projektu KS Pyrzyce+.  Warsztaty poprowadził sam Kurt Scheller, szwajcarski szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel Akademii Kulinarnej. Uczniowie przygotowali z  filetów rybnych roladki z sosem grzybowym, ryż pilaf z warzywami,  jajko w koszulce, tatar z łososia, pieczywo oraz deser tiramisu. Na koniec warsztatów uczniowie otrzymali książki z wpisem Szefa i dyplomy.

Mieliśmy także przyjemność uczyć się od Jarosława Uścińskiego, który od ponad 10 lat jest właścicielem i szefem kuchni restauracji Moonsfera. Autorskie dania kucharza zaskakują elegancją, oryginalnością i niezapomnianym smakiem.

Warszawa przygotowała dla uczniów fantastyczną pogodę i mnóstwo zwiedzania: Grób Nieznanego Żołnierza, Stare Miasto, Kolumnę Zygmunta, Centrum Nauki Kopernik.

To był już piąty  wyjazd zawodoznawczy w tym roku szkolnym, w ramach projektu KS Pyrzyce+, z którego skorzystało łącznie 101 uczniów z naszej szkoły.

Koszt warsztatów, przejazdu, noclegu, wyżywienia oraz biletów wstępu do Centrum Nauki Kopernik został pokryty ze środków z projektu KS Pyrzyce+.

Zapraszamy do śledzenia naszej strony internetowej.

A. Huczek

I. Puzerewska

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13Zdjęcie 14Zdjęcie 15Zdjęcie 16Zdjęcie 17Zdjęcie 18

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj