Już 5 czerwca 2023 r. uczniowie klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych przystąpią do praktycznego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie z pierwszej kwalifikacji HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań.
Aby egzamin wypadł jak najlepiej, uczniowie sprawdzili swoje umiejętności zdając ostatnie próbne egzaminy w dniach 24.05.23023 i 31.05.2023r. pod okiem p. Agnieszki Maciejskiej.
Egzaminy przeprowadzone zostały w ramach projektu:
„Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”
Zdający mieli do wykonania następujące zestawy potraw:
Celem egzaminu było korygowanie błędów, doskonalenie umiejętności praktycznych oraz wczucie się w atmosferę egzaminu.
Wszystkim zdającym życzymy powodzenia na egzaminie!!!
Anna Bogusz