Próbne egzaminy zawodowe    

w bloku gastronomicznym

 

Już 5 czerwca 2023 r. uczniowie klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych przystąpią do praktycznego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie z pierwszej kwalifikacji HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań.

Aby egzamin wypadł jak najlepiej, uczniowie sprawdzili swoje umiejętności zdając ostatnie próbne egzaminy w dniach 24.05.23023 i 31.05.2023r. pod okiem p. Agnieszki Maciejskiej.

Egzaminy przeprowadzone zostały w ramach projektu:

„Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”


Zdający mieli do wykonania następując
e zestawy potraw:

  1. Zupa krem z brokułów, zapiekanka ziemniaczana z mięsem i dip szczypiorkowy.
  2. Babka ziemniaczana z mięsem, sos pieczarkowy i surówka z marchwi i brzoskwiń.

Celem egzaminu było korygowanie błędów, doskonalenie umiejętności praktycznych oraz wczucie się w atmosferę egzaminu.

Wszystkim zdającym życzymy powodzenia na egzaminie!!!

Anna  Bogusz

 Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13Zdjęcie 14Zdjęcie 15Zdjęcie 16Zdjęcie 17Zdjęcie 18Zdjęcie 19

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj