Dnia 25.10.2022 r. odbył się drugi w tym roku szkolnym wyjazd zawodoznawczy w ramach projektu Kontrakt Samorządowy Pyrzyce+. Tym razem uczniowie wzięli udział w „warsztatach słodkości” zorganizowanych w Studium Kulinarnym „Bataty” w Szczecinie. Były tarty, tartaletki, panna cotta, bezy przygotowane przez naszą młodzież. Uczestnicy na czas szkolenia otrzymali fartuchy, wszystkie niezbędne narzędzia pracy oraz produkty do przygotowania dań. Podczas trwania warsztatów zainteresowani otrzymali niezbędne wskazówki, opiekę oraz dobrą zabawę. Po przygotowaniu wszystkich potraw uczestnicy zasiedli do wspólnego stołu, aby spróbować swoich własnoręcznie wykonanych potraw.
Koszt warsztatów i przejazdu został pokryty ze środków projektowych.
Zapraszamy do śledzenia naszej strony internetowej.
A.Huczek
I.Puzerewska