„Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”, nr umowy RPZP.08.09.00-32-K004/16-00.
współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020, w ramach Działania RPZP.08.09.00 Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe oraz uczniów uczestniczących w kształceniu zawodowym i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych Formach kształcenia zawodowego w ramach Kontraktów Samorządowych.
EUROPEJSKA KULTURA ŻYWIENIA
25 LUTEGO 2022 W ZS CKU W PYRZYCACH ZAKOŃCZYŁA SIĘ KOLEJNA EDYCJA „ EUROPEJSKIEJ KULTURY ŻYWIENIA” W RAMCH REALIZOWANEGO PROJEKTU PYRZYCE +. W ZWIĄZKU Z PANUJĄCĄ SYTUACJĄ EPIDEMICZNĄ NA ZAJĘCIACH PRZESTRZEGANE BYŁY WSZELKIE NORMY SAMITARNE( DDM).
UCZNIOWE W GRUPACH 5 OSOBOWYCH BARDZO CHĘTNIE SKORZYSTALI Z MOZLIWOŚCI EUROPEJSKIEGO GOTOWANIA . W RAMACH ZAJĘĆ MIELI MOŻLIWOŚĆ POZNANIA RÓŻNYCH POTRW EUROPEJSKICH, CIEKAWYCH SKŁADNIKÓW, A NIEJEDNOKROTNIE WYKONANIA PO RAZ PIERWSZY JAKIEJŚ POTRAWY.
WYKONANE CIEKAWE I SMACZNE POTRAWY TO: CHŁOPSKI GARNEK Z WĘDZONKĄ, SERNIKI, GULASZ WĘGIERSKI, PIECZONE GRUSZKI Z BEZĄ, CIASTECZKA MIGDAŁOWE, ZAPIEKANY CAMEMBERT, TYRAMISU Z JAGODAMI, RISSOIS- POTRUGALSKIE PIEROŻKI, TURECKIE CHLEBKI PITA NADZIEWANE FARSZEM KEBEBOWYM, TURECKI NAPÓJ – SZERBET, QUICHE, POLEŚNIKI POLSKIE CZY TRADYCYJNA MELONIADA.
DOŁĄCZONE ZDJECIA SAME MÓWIA CZY ZAJĘCIA BYŁY UDANE.
BARDZO DZIĘKUJEMY UCZESTNIKOM ZAJĘĆ.
GRUPY BYŁY PRZEFAJNE!!!!!!!!
OPIEKUN: JUSTYNA MIGDALSKA, ILONA PUZEREWSKA