Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych - część praktyczna w ramach projektu Kontrakt Samorządowy „Pyrzyce+"

            Przed naszą młodzieżą sprawdziany wiedzy i umiejętności w nauczanym zawodzie w różnych kwalifikacjach. Dzięki temu, że w naszej szkole realizujemy projekt Kontrakt Samorządowy „Pyrzyce+” uczniowie szkół zawodowych mogą ćwiczyć swoje umiejętności i sprawdzać je w ramach próbnych egzaminów zawodowych. W ramach projektu uczniowie otrzymują zestawy surowców spożywczych i materiałów pomocniczych niezbędnych do wykonania zadania egzaminacyjnego.

            W dniu 30.11.2022r. uczniowie klasy 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych brali udział w próbnym egzaminie praktycznym - kwalifikacja HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań. Zadaniem uczniów było w czasie 120 min sporządzenie, wyporcjowanie, udekorowanie i wydanie potraw do ekspedycji. Zestaw potraw składał się z roladek ze schabu z serem i pieczarkami, ziemniaki puree, sałata zielona z ogórkiem i rzodkiewką.

          Czekamy na wyniki próbnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, który nadzorowała p. Agnieszka Maciejska.

Opiekun bloku żywienia: Anna Bogusz

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13Zdjęcie 14Zdjęcie 15Zdjęcie 16Zdjęcie 17Zdjęcie 18Zdjęcie 19Zdjęcie 20Zdjęcie 21Zdjęcie 22Zdjęcie 23Zdjęcie 24Zdjęcie 25Zdjęcie 26

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj