Dnia 30 listopada 2017 r. w Zespole Szkół Nr 2 Centrum Kształcenia Ustawicznego w Pyrzycach odbył się „Dzień Naleśnika”. Uczniowie klas: II kucharz i II TŻiUG sporządzili na zajęciach praktycznych, prowadzonych przez panie: Annę Bogusz, Anetę Masternak, Ilonę Puzerewską, Agnieszkę Maciejską oraz Aleksandrę Huczek, zakąski zimne i gorące na bazie ciasta naleśnikowego. Do akcji przyłączyła się również pani Joanna Pniewska wraz z Samorządem Uczniowskim, która odpowiadała za przygotowane dekoracje. Przedsięwzięcie to było okazją do zaprezentowania dla społeczności szkolnej posiadanych przez uczniów umiejętności gastronomicznych oraz zdobycia cennej wiedzy niezbędnej do wykonywania zawodu.
W czasie długiej przerwy na holu szkoły nauczyciele i uczniowie pozostałych klas mieli możliwość zdegustowania zaprezentowanych potraw tj. naleśniki piernikowe, sakiewki z tuńczykiem, naleśniki z cynamonowymi jabłkami, placuszki dyniowe oraz kolorowe naleśniki ze szpinakiem i kurkumą.
Serdecznie dziękujemy uczniom za zaangażowanie się w organizację tego przedsięwzięcia oraz ich rodzicom za zakup surowców, bez których dzień ten by się nie odbył.
Nauczyciele przedmiotów gastronomicznych