Konkurs „Projekt na okładkę lektury”
17.01.2025
Dostęp do dziennika
09.01.2025
Życzenia na Boże Narodzenie
20.12.2024
Tosty pełne smaku, serce pełne dobra
12.12.2024
Wyniki rekrutacji dla klas trzecich w dwóch turach do projektu akredytowanego w ramach programu Erasmus+ Malaga 2025/2026
09.12.2024
Szkolny konkurs na najciekawszą kartkę bożonarodzeniową w języku niemieckim
06.12.2024
W czasie szkolenia uczestnicy poznali: wizerunek i zakres obowiązków pracy kelnera; zasady przygotowania sali konsumenckiej (odpowiedni dobór bielizny i zastawy stołowej); techniki nakrywania stołów; techniki przenoszenia tac i zastawy stołowej; metody obsługi gościa oraz zasady podawania wina, kawy i herbaty.
W czasie zajęć można było zdobyć nie tylko wiedzę teoretyczną ale także praktyczną. Uczestnicy uczyli się m.in.: w profesjonalny sposób rozkładać nowe i zbierać zużyte obrusy, składaćw różne formy serwety bankietowe, przenosić do trzech talerzy jednocześnie na jednej ręce, sporządzać różne rodzaje kawy.
Kurs zakończył się egzaminem potwierdzającym zakres zdobytej wiedzy przez uczestników, czego potwierdzeniem było otrzymanie odpowiednich certyfikatów. W ramach szkolenia zapewniono obiad i odwozy do miejsca zamieszkania.
Opiekun kursuAneta Masternak