Konkurs „Projekt na okładkę lektury”
17.01.2025
Dostęp do dziennika
09.01.2025
Życzenia na Boże Narodzenie
20.12.2024
Tosty pełne smaku, serce pełne dobra
12.12.2024
Wyniki rekrutacji dla klas trzecich w dwóch turach do projektu akredytowanego w ramach programu Erasmus+ Malaga 2025/2026
09.12.2024
Szkolny konkurs na najciekawszą kartkę bożonarodzeniową w języku niemieckim
06.12.2024
W dniach 10.03.2021-24.03.2021 w ZS Nr 2 CKU odbyły się zajęcia „ europejska kultura żywienia” w ramch realizowanego projektu Pyrzyce+. W związku z panującą sytuacją epidemiczną na zajęciach przestrzegane były wszelkie normy sanitarne (ddm).
Uczniowe w grupach 5 osobowych bardzo chętnie skorzystali z mozliwości europejskiego gotowania . W ramach zajęć mieli możliwość poznania różnych potrw europejskich, ciekawych składników, a niejednokrotnie wykonania po raz pierwszy jakiejś potrawy.
Wykonane ciekawe i smaczne potrawy to: chłopski garnek z wędzonką, serniki, gulasz węgierski, pieczone gruszki z bezą, ciasteczka migdałowe, paella, straciatella, tagiatelle, rissois- potrugalskie pierożki, tureckie chlebki pita nadziewane farszem kebebowym, turecki napój – szerbet, quiche, bigos polski czy tradycyjna zupa grzybowa.
Dołączone zdjecia same mówia czy zajęcia były udane.
Bardzo dziękujemy uczestnikom zajęć.
Grupy były przefajne!!!!!!!!
OPIEKUN: JUSTYNA MIGDALSKA, ILONA PUZEREWSKA