Konkurs „Projekt na okładkę lektury”
17.01.2025
Dostęp do dziennika
09.01.2025
Życzenia na Boże Narodzenie
20.12.2024
Tosty pełne smaku, serce pełne dobra
12.12.2024
Wyniki rekrutacji dla klas trzecich w dwóch turach do projektu akredytowanego w ramach programu Erasmus+ Malaga 2025/2026
09.12.2024
Szkolny konkurs na najciekawszą kartkę bożonarodzeniową w języku niemieckim
06.12.2024
W ramach projektu unijnego PYRZYCE+ grupa młodzieży z ZS Nr 2 CKU Pyrzyce odbyła warsztaty kulinarne w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku... wytrawnie i na słodko, klasycznie i modernistycznie. Coś dla siebie znaleźli amatorzy (nasi mechanicy, ekonomiści),którzy przypalają wodę w czajniku, a chcieliby postawić pierwsze kroki w kuchni, jak i zaawansowani kucharze (nasi gastronomicy) chcący poszerzyć swoje umiejętności i świadomość kulinarną. Na warsztatach nie zabrakło polewki koperkowej z frykadelkami drobiowymi, łososia w sosie miętowym, polędwiczki sous vide z musem z kalarepki oraz z ziemią z oliwki, placuszków z sorbetem malinowym i cukrem miętowym.