W ramach projektu unijnego PYRZYCE+ grupa młodzieży z ZS Nr 2 CKU Pyrzyce odbyła warsztaty kulinarne w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku... wytrawnie i na słodko, klasycznie i modernistycznie. Coś dla siebie znaleźli amatorzy (nasi mechanicy, ekonomiści),którzy przypalają wodę w czajniku, a chcieliby postawić pierwsze kroki w kuchni, jak i zaawansowani kucharze (nasi gastronomicy) chcący poszerzyć swoje umiejętności i świadomość kulinarną. Na warsztatach nie zabrakło polewki koperkowej z frykadelkami drobiowymi, łososia w sosie miętowym, polędwiczki sous vide z musem z kalarepki oraz z ziemią z oliwki, placuszków z sorbetem malinowym i cukrem miętowym.

Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7Zdjęcie 8Zdjęcie 9Zdjęcie 10Zdjęcie 11Zdjęcie 12Zdjęcie 13Zdjęcie 14Zdjęcie 15Zdjęcie 16Zdjęcie 17Zdjęcie 18Zdjęcie 19Zdjęcie 20Zdjęcie 21Zdjęcie 22Zdjęcie 23Zdjęcie 24Zdjęcie 25Zdjęcie 26Zdjęcie 27Zdjęcie 28Zdjęcie 29Zdjęcie 30Zdjęcie 31

© 2024 ZS Nr 2 CKU
Realizacja: Wojciech Grabowski
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies - przeczytaj więcej zaakceptuj