• 18-12-2017

    Data opublikowania

  • Ewa Cywińska

    Osoba udostępniająca

  •  

    E-mail udostępniającego

  • Projekt finansowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020

     

    Dnia 15 grudnia 2017r. pierwsi uczniowie ZS Nr 2 CKU w Pyrzycach z powodzeniem zakończyli staże zawodowe w ramach projektu pt. „Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+” – RPO WZ na lata 2014-2020.

    Czterotygodniowe staże (150 godzin)  w zawodzie technik pojazdów samochodowych odbyły się w SCANIA POLSKA S.A. Oddział w Szczecinie.

    Podstawowym celem stażu zawodowego - jako dodatkowej formy kształcenia praktycznego - jest nabycie takich umiejętności praktycznych, które wykraczają poza program nauczania a także uzupełnienie i pogłębienie wiedzy uzyskanej przez ucznia w toku zajęć dydaktycznych w szkole. Uczeń poprzez realizację stażu zawodowego ma szansę zademonstrowania i zweryfikowania swoich umiejętności, co może w przyszłości ułatwić znalezienie satysfakcjonującej pracy.

    Zgodnie z założeniami projektu uczniowie ZS Nr 2 za odbyty staż otrzymają wynagrodzenie.

     

    Projekt współfinansowany ze środków  Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020,  Oś Priorytetowa RPZP.08.00.00 Edukacja, Działanie RPZP.08.09.00 Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”

     

    
    W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Pliki cookies służą zbieraniu danych statystycznych o odwiedzanych podstronach.
    PRZECZYTAJ O COOKIES Zgadzam się