Wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Deutschfreund (edycja XXII)
03.02.2025
Szkolny konkurs języka polskiego dla klas pierwszych
29.01.2025
Udział wolontariuszy w czasie 33 finału WOŚP
27.01.2025
Konkurs Recytatorski
24.01.2025
Plebiscyt Edukacyjny 2024
22.01.2025
Konkurs „Projekt na okładkę lektury”
17.01.2025
W czasie szkolenia uczestnicy poznali: wizerunek i zakres obowiązków pracy kelnera; zasady przygotowania sali konsumenckiej (odpowiedni dobór bielizny i zastawy stołowej); techniki nakrywania stołów; techniki przenoszenia tac i zastawy stołowej; metody obsługi gościa oraz zasady podawania wina, kawy i herbaty.
W czasie zajęć można było zdobyć nie tylko wiedzę teoretyczną ale także praktyczną. Uczestnicy uczyli się m.in.: w profesjonalny sposób rozkładać nowe i zbierać zużyte obrusy, składaćw różne formy serwety bankietowe, przenosić do trzech talerzy jednocześnie na jednej ręce, sporządzać różne rodzaje kawy.
Kurs zakończył się egzaminem potwierdzającym zakres zdobytej wiedzy przez uczestników, czego potwierdzeniem było otrzymanie odpowiednich certyfikatów. W ramach szkolenia zapewniono obiad i odwozy do miejsca zamieszkania.
Opiekun kursuAneta Masternak