Wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Deutschfreund (edycja XXII)
03.02.2025
Szkolny konkurs języka polskiego dla klas pierwszych
29.01.2025
Udział wolontariuszy w czasie 33 finału WOŚP
27.01.2025
Konkurs Recytatorski
24.01.2025
Plebiscyt Edukacyjny 2024
22.01.2025
Konkurs „Projekt na okładkę lektury”
17.01.2025
PODSUMOWANIE UMIEJĘTNOŚCI KULINARNYCH ZDOBYTYCH PODCZAS WARSZTATÓW
„EUROPEJSKA KULTURA ŻYWIENIA”
28 listopada 2022r. w ZS Nr 2 CKU w Pyrzycach zakończyły się warsztaty kulinarnych „ Europejska kultura żywienia”. Warsztaty były prowadzone w ramach KS PYRZYCE+. Uczniowie podczas zajęć uczyli się przygotowywać potrawy pochodzące z różnych krajów Europy. Było miło, sympatycznie, pachnąco i smacznie. Próbowaliśmy różności: tarte z kremem chałwowym , placki węgierskie, chlebki pita pachnące chlebki staropolskie z kabanosami czy pierożki- empanady z salsą bazyliową. Mmmmmm!!! Na samą myśl ślinka kapie. Tak było. Po reakcji uczniów można było zaobserwować , że wszystko smakowało ponieważ w szybkim tempie znikały przygotowane potrawy. Myślimy również , że był to sympatycznie spędzony czas na luźnym gotowaniu.
Jako prowadzące zajęcia chciałybyśmy bardzo podziękować wszystkim uczestnikom warsztatów. To dzięki Wam zajęcia były przyjemne. Mamy nadzieję, że dzięki tym zajęciom mogliście poznać smaki, zapachy Europy. Pamiętajcie , że młodość i ciekawość życia daje wiele możliwości. Korzystajcie z tego. Dziękujemy.
Dziękujemy również pani Katarzynie Juda - koordynatorowi projektu oraz pani wicedyrektor ZS CKU w Pyrzycach pani Ewie Cywińskiej za wsparcie i pomoc w realizacji warsztatów.
DZIĘKUJEMY!!!
JUSTYNA MIGDALSKA
ILONA PUZEREWSKA