PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE W BLOKU GASTRONOMICZNYM

  • 04.03.2021 09:44

    Data opublikowania

  • Wojtek Grabowski

    Osoba publikująca

  • w.grabowski@zscku.pl

    E-mail osoby publikującej

  • PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE

    W BLOKU GASTRONOMICZNYM

     

    Uczniowie z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przystąpili do praktycznych egzaminów próbnych w ramach projektu „Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe na rzecz rozwoju gospodarczego na obszarze Kontraktu Samorządowego „Pyrzyce+”

              Zdający mieli do wykonania dwa zestawy potraw:

    1. Duszone warzywa z makaronem i jajami poszetowymi, kisiel z czarnej porzeczki;
    2. Naleśniki z twarogiem i szpinakiem, sos pomidorowy, surówka z ogórka.

              Celem egzaminu było korygowanie błędów, doskonalenie umiejętności praktycznych oraz wczucie się w atmosferę egzaminu.

               Egzamin przygotowali i przeprowadzili nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.

    W związku z panującą sytuacją epidemiczną na zajęciach przestrzegane były wszelkie normy sanitarne (DDM).

              Wszystkim zdającym życzymy powodzenia w przyszłym roku na egzaminie właściwym.

    A. Huczek

    A. Masternak

    
    W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Pliki cookies służą zbieraniu danych statystycznych o odwiedzanych podstronach.
    PRZECZYTAJ O COOKIES Zgadzam się