Kurs kelnerski w ramach KS Pyrzyce+


  • 18-04-2018

    Data opublikowania

  • Aneta Masternak

    Osoba udostępniająca

  •  

    E-mail udostępniającego

  •             W czasie szkolenia uczestnicy poznali: wizerunek i zakres obowiązków pracy kelnera; zasady przygotowania sali konsumenckiej (odpowiedni dobór bielizny i zastawy stołowej); techniki nakrywania stołów; techniki  przenoszenia tac i zastawy stołowej;  metody obsługi gościa oraz zasady podawania wina, kawy i herbaty.

                W czasie zajęć można było zdobyć nie tylko wiedzę teoretyczną ale także praktyczną. Uczestnicy uczyli się m.in.: w profesionalny sposób rozkładać nowe i zbierać zużyte obrusy, składać
    w różne formy serwety bankietowe, przenosić do trzech talerzy jednocześnie na jednej ręce, sporządzać różne rodzaje kawy.

                Kurs zakończył się egzaminem potwierdzającym zakres zdobytej wiedzy przez uczestników, czego potwierdzeniem było otrzymanie odpowiednich certyfikatów. W ramach szkolenia zapewniono obiad i odwozy do miejsca zamieszkania.

     

    Opiekun kursu
    Aneta Masternak

     

    
    W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Pliki cookies służą zbieraniu danych statystycznych o odwiedzanych podstronach.
    PRZECZYTAJ O COOKIES Zgadzam się